Hardware blog bytesatwork.be

Bytesatwork hardware shop, verkoop van onderdelen en complete systemen

 • Pc kopen of samenstellen die klaar is voor de Oculus Rift of HTC Vive virtual reality headset

  Als u een pc wil samenstellen voor Virtual Reality zult u met een paar dingen rekening moeten houden. Volgende onderdelen zijn kritisch voor een goede en vloeiende werking voor uw PC om een Virtual Reality Headset te kunnen aansturen.

   

  • 1.- De processor moet minstens een  Intel i5-4590 equivalent of zwaarder zijn.
   Dit kunt u vergelijken op deze website.
  • 2.- Genoeg werkgeheugen ( DDR3 of DDR4 ) van minstens 8GB maar liefst hoger.
  • 3.- Een grafische kaart van het type NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 equivalent of hoger.
  • 4.- 3x USB 3.0 poorten en 1x USB 2.0 poort.

   

  Dit zijn flinke specificaties, maar nodig om een goede ervaring te krijgen in gaming en dat komt omdat de oculus rift en de htc vive een ''oog buffer'' moet renderen en in het totaal komt dit neer op een aantal pixels van 3024x1680 wat al een beetje in de buurt komt van een 4K monitor.
  Dat is behoorlijk wat rekenwerk voor je PC om een vlotte en vloeiende FPS ervaring te geven!
  Daarbij moeten de VR headsets per oog ook een klein afwijkend beeld per frame renderen wat de CPU en GPU nog eens extra belast bovenop het gewone gebruik van de specificaties van de game.
  Je kan je zelf wel voorstellen dat als je PC niet voldoet aan boven genoemde specs. je jezelf al snel zult ergeren aan de haperingen en stotteringen dat dit met zich mee zal brengen.

  Indien u op zoek bent naar een Virtual ready PC dan kunnen wij u een vrijblijvende offerte sturen via mail.
  U kunt ook een Oculus Rift PC zelf samenstellen en bestellen, mail ons daarna met de vraag of het bestelde overeen komt met de specs van een oculus rift of een HTC Vive en we kijken uw order grondig na.

  U kunt ons ook altijd mailen voor een upgrade van uw huidige systeem, misschien heeft uw PC al DDR3 geheugen, maar moet u enkel wat geheugen bij aankopen en uw grafische kaart vervangen om aan de specs. te kunnen voldoen.

  Als u interesse heeft kunt u ons hier via mail bereiken, of bekijk een van onze systemen via deze link.

 • Een videobewerking pc samenstellen voor 4K editing

   

  Steeds meer mensen zijn zowel professioneel als hobbymatig bezig met videobewerking. Iedereen heeft tegenwoordig wel een tablet, camera of videocamera die Full HD kan filmen, maar het wordt een echte uitdaging als men met 4K beelden aan de slag gaat.

  Welke PC kan dit aan?
  Niet iedere pc is geschikt om zomaar 4K beelden te editen. Vooral als uw processor al wat ouder is en uw geheugen niet meer dan 8GB in totaal telt zult u merken dat er al snel haperingen en stotteringen in het beeld gaan voorkomen.
  Als u gaat rondkijken voor een nieuwe pc in plaats van een nieuwe macbook pro of iMac te gaan aanschaffen dan kunt u best een pc zelf samenstellen.

  Welke onderdelen?
  De meest belangrijke onderdelen zijn de processor, het geheugen en de opslag.
  Voor de processor willen we graag zoveel mogelijk cores, momenteel is het het beste de socket 2011 v3 processoren te nemen. Het interessantste is te kiezen voor een gewone Core I7 of een Intel Xeon processor. Deze zijn te vinden in Hexa core 6X processoren tot Octa core met 8X processoren. Deze afzonderlijke cores kunnen allemaal 2 threads aan dus met een Octa core beschikt u over 16 werkende threads.
  Vul dit aan met minstens 16GB maar liever 32GB geheugen en alles zal veel sneller en vlot verlopen.

  Opslag?
  U trekt best ook wat budget uit voor de harde schijven maar vooral de opstart of de edit schijf zou minstens moeten bestaan uit 1 SSD. U kunt meerdere SSD's in Raid koppelen met elkaar of voor de inmiddels nieuwe M.2 Gen3 X4 SSD die snelheden halen boven 2000Mb/s ! Voor de opslag kunt u best de gewone normale harde schijven kiezen, tegenwoordig zijn de 4TB harde schijven goed betaalbaar geworden. Zo kunt u uw project bewerken op de SSD en de afgwerkte materialen slaat u op de extra harde schijven.

  Qua grafische kaart kijken we graag naar Nvidia, momenteel zou de GTX 960 een van de beter opties zijn.
  Genoeg rekenkracht en aansluitingen om 4K monitoren aan te kunnen sluiten.

  Moest u interesse hebben in een offerte of gratis advies, contacter ons via mail of telefoon en we denken graag met u mee!

 • Game laptop, wat u moet weten over gaming notebooks van Clevo

  Clevo is waarschijnlijk een merk dat u niet meteen bekend in de oren klinkt. Daar willen we even verder op in gaan want al is het merk niet meteen de allerbekendste speler zoals MSI, Asus, Acer en Alienware notebooks, toch is deze fabrikant al jaar en dag fabrikant van high-end notebooks.

  Waar Clevo notebooks in uitblinken is dat u deze zelf kunt samenstellen naar eigen budget qua hardware en specificaties. In de meeste gevallen kunt u zelf kiezen hoeveel geheugen u wilt toevoegen soms tot wel 64GB, het aantal harde schijven al dan niet in een RAID configuratie en met de laatste modellen zelfs de allersnelste M.2 SSD schijven die een snelheid halen tot 1700 MB/s !

  De meeste klanten komen bij Bytesatwork terecht voor een Clevo notebook als het gaat om gaming, videobewerking en fotobewerking of voor architecten die werken met zwaardere teken programma's zoals bijvoorbeeld AutoCAD.

  Ook voor de schoolgaande jeugd is een Clevo laptop vaak een betere keuze, een krachtige notebook voor de studie's op school en in de vrije tijd kunnen jongeren zich ontspannen met de zwaardere games !

  Bytesatwork heeft er voor gekozen om gewoon de benaming van Clevo zelf over te nemen, u vindt deze notebooks onder tal van andere namen bij vele online spelers zoals Sager, XoticPC of mySN notebooks.

  Clevo heeft altijd de laatste nieuwe hardware beschikbaar voor de high-end gaming notebooks. Zoals M.2 SSD's, Nvidia GTX grafische kaarten en soms zelfs een desktop CPU van Intel zoals de Core I7 of Core I5 die men terug vindt in de zwaardere gaming desktop pc's.
  Bepaal zelf wat je belangrijk vindt want de notebooks zijn volledig zelf naar smaak en budget samen te stellen in onze online system builder.

  Ook voor tekenaars en architecten is een Clevo notebook een uitstekende en vaak budget vriendelijke partner met de nieuwste Nvidia Quadro GPU kaarten. Dit in combinatie met veel geheugen en een snelle processor maakt dit een ideale draagbare workstation.

  Voor de jeugd met een minder groot budget heeft Clevo notebooks een lijn samen gesteld die voorzien zijn van een Nvidia kaart in de mid-end klasse zodat ook voor een lagere prijs flinke prestaties kunnen gehaald worden en gamen op je notebook niet resulteert in frusterende schokkerige prestaties.

  De voordelen en nadelen een beetje op een rij:

  Voordelen:
  - Zelf naar wens samen te stellen
  - Hoge prestaties voor een betaalbare prijs
  - Componenten die u vaak niet terug vindt bij reguliere merken notebooks
  -  In de garantie periode kunnen we zelf gekozen onderdelen vervangen zonder de notebook te moeten verzenden.
  - Zeer goede koeling
  - Zeer gemakkelijk aanpassen van onderdelen in de notebook zelf ( slimme plaatsing van componenten )
  - Toetsenborden blijven zeer lang los leverbaar ( ter vervanging bij bijv. een ongelukje )

  Nadelen:
  - Niet de lichtste notebooks
  - Batterijduur vaak minder lang door hoge prestaties
  - Vrij grote stroomadapters

  Bij vragen kunt u ons contacteren via ons contact formulier of telefonisch, we maken graag een vrijblijvende offerte met uw wensen.

  Zelf kunt u aan de slag op onze system builder via notebook zelf samenstellen.

   

 • Flightsim pc kopen - waar op te letten ?

  Bytesatwork.be bouwt al jaren pc's voor fervente flightsim klanten, in dit artikel gaan we dieper in waar u vooral op moet letten.

  De processor

  De meeste klanten gaan voor een Intel processor en dan in de meeste gevallen een Core I7 of een Core I5.
  Dat kan zowel met moederborden die een Socket 1150 hebben en DDR 3 geheugen ondersteunen. Als u uw budget groter heeft voorzien kunt u voor de X99 chipset gaan en deze maken gebruik van het nog snellere DDR 4 geheugen. In dit geval zijn de aantallen cores in de processor belangrijk omdat Flightsimulator games flink aan de slag gaan met de CPU (processor).
  LET WEL! FSX (flightsimulaterX) maakt geen gebruik van hyperthreading !

  Processorkoeler

  Omdat flight sim games flink met de cpu aan de slag gaan is een degelijke koeler noodzakelijk. Het is ten zeerste af te raden om de standaard geleverde koelers van Intel te gebruiken. Dit kan op 2 manieren, koeling met lucht en koeling met water in een gesloten circuit. Vanaf een € 35 euro vindt u al degelijke en stille koelers, maar naargelang het budget kunnen we kijken welke optie het beste uit komt voor uw systeem en wensen qua stilte.

  Geheugen

  Kies voor genoeg geheugen, 8 GB is tegenwoordig standaard en in vele gevallen worden er 2 sticks van 8GB op het moederbord voorzien. Dat zou voldoende moeten zijn. 32 of 64GB is natuurlijk ook altijd een optie.

  Grafische kaart

  Alhoewel de grafische kaart iets minder belangrijk is dan de processor keuze raden we toch een Nvidia kaart aan van de laatste generatie. Op dit moment zijn dat de GTX 960, GTX 970 en GTX 980 kaarten. De GTX 970 van Nvidia is budget gewijs de beste keuze en zeker voldoende om alles lekker vlot zonder haperingen te laten verlopen.

  Harddisk of SSD ?

  Voor de bootschijf kiezen we altijd voor een SSD, ze zijn tegenwoordig goed betaalbaar. Een 250GB SSD is aan te raden omdat flightsim nogal wat ruimte in beslag kan nemen. Ook het operating system komt mee op deze schijf.
  De game op deze SSD installeren resulteert in zeer korte laadtijden.
  In deze pc is altijd nog plaats voor meerdere gewone harde schijven om uw data in op te slaan.

  Andere componenten

  Bovengenoemde componenten zijn de belangrijkste, voor het moederbord, voeding, behuizingen eventuele optische drives kunt u het beste contact met ons opnemen.

  We hebben al vele flightsim klanten geholpen met hun keuze, u kunt ons altijd contacteren via deze contact pagina voor een vrijblijvende offerte.

 • Bios flashen

  Het BIOS flashen.

  Klanten vragen vaak of het nodig is om het bios te flashen, in vele gevallen is dit zelfs een noodzaak. Moederborden worden vaak al gefabriceerd en verscheept door fabrikanten naar de distributeur om meteen beschikbaarheid te hebben na de officiele lancering.

  Om deze reden staat er vaak een eerste en verouderde bios geflashed in de rom, en deze worden gaandeweg bijgewerkt door de moederbord fabrikanten. Door de community gemelde problemen worden dan in verschillende releases verholpen.

  De meest voorkomende vragen:

  - kan ik meteen de laatste versie flashen ?
  antwoord: In de meeste gevallen kan je inderdaad de laatste versie flashen, die bevat altijd de voorgaande updates. Maar in sommige gevallen moet er een bepaalde versie geflashed worden omdat het BIOS een bepaalde update heeft gekregen zoals UEFI, door de laatste oude versie te flashen kan dan naar het nieuwe soort worden ge-upgrade.
  ( dit wordt altijd goed aangegeven )

  - Hoe flash ik het BIOS ?
  antwoord: De gemakkelijkste manier is met een USB stick, daar dit zo een gemeengoed is geworden is dit eigenlijk de enige geschikte manier volgens ons.

  Download bij de fabrikant ( Asus, Gigabyte, MSI ) de laatste bios. Iedere fabrikant heeft een pagina ''support'' waar je per moederbord de laatste bios kunt downloaden. Pak het bestand uit en zet de bios file op de stick.

  Je start je pc op, drukt op de ''del'' knop of in sommige gevallen de ''F2'' toets om in het BIOS terecht te komen.
  Meestal vind je bovenaan in het bios wel ergens een ''flash tool'' dit verschilt per fabrikant maar dit kan terug gevonden worden in de handleiding van je moederbord. Eenmaal de flashtool opgestart te hebben kies je als directory voor je USB stick en daar klik je op het bios file bestand.
  Je zal merken dat je een paar vragen krijgt, of je zeker weet dat dit het juiste bios file is, en of je wil doorgaan. Zodra je alles positief hebt be-antwoord begint het flashen.
  BELANGRIJK! Onderbreek dit proces niet, zorg dat de pc niet zonder stroom kan vallen. Zolang dat niet gebeurt is er niets aan de hand en zal het flashen voltooien.

  Het enige wat u dan nog moet doen is meestal naar de laatste tab gaan in het bios, kiezen voor '' load setup defaults'' dit om de bios goed in de CMOS te laden en kies voor ''save and exit'' of ''F10''. Daarna kunt u desgewenst nog wat aanpassingen maken in het BIOS om een en ander verder te tweaken.

  Moest u nog vragen hebben dan kunt u deze altijd stellen via ons contact formulier.

 • AK Racing game stoelen

  Nieuw bij bytesatwork.be, de AKRacing gaming stoelen.

  Als u op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel en u bent gek van wagens en racing games?
  Dan zijn deze game stoelen de ideale bureaustoel voor bij uw game pc.

  Bekijk alle versies die Akracing heeft uitgebracht hier.

6 artikel(en)